MÉRKŐZÉS ELEMZÉS: ROMA 1-4 NAPOLI

Hirdetések (x)

Az aszimmetrikus játékfelépítéssel futballozó, remekül passzoló, labdabirtokló Napoli kivégezte a Romat idegenben.

1. kép: A mérkőzés képét tükrözi az ábra. A Napoli tudatosan aszimmetrikusan építette fel a játékát és a magabiztos, stabil labdabirtoklása miatt a Roma nem tudta kibontakoztatni önmagát. 
Mario Rui (6) szinte bal oldali támadót játszott labdabirtokláskor a Napoliban, Verdi (9), Callejon (7) és Mertens (14) állandó elmozgásokkal, visszalépésekkel, mélységi beindulásokkal szétzilálta a Roma védekezését.
Az állandó szélről való bemozgásokra, visszalépésekre és ellentétes mozgásokra nem tudott reagálni a Roma védelme és középpályája. Nagyon jól léptek be a vendégjátékosok a rómaiak védelme, középpályája közé, mindig volt szabadon megjátszható játékos, aki rá tudta vinni a Roma védelmére a labdát. 
A Napoli stabilitását a játékot forgató, jól passzoló Allan (5) és Fabian Ruiz (8), valamint a belső védőkkel hátul maradó Hysaj (23) adta. Ezzel alakult ki az aszimmetrikus játék, mert Hysaj nem lépett fel a támadásokhoz, csak a labdabirtoklást segítette és nem engedett Perottinak (8), a Roma szélső támadójának területet.
Ancelotti minden apró részletre ügyelt és könnyed, megérdemelt győzelmet aratott a Roma felett.

Napoli - Roma
Napoli – Roma
Napoli - Roma
Napoli – Roma

2. kép: Az első gól előtti játékhelyzet. Lehet látni a Napoli egyik támadásban alkalmazott tudatos taktikai elemét. Mertens visszalép, Milik beindul a védelem mögötti területre. A gólpasszt a szélről befelé mozgó Verdi adja, aki szabadon vezeti rá a labdát a Roma védelmére.

3. kép: Szélen megy be a Napoli a Roma védelme mögé és a kapu előtti területre jól érkeznek a támadók, ezzel újabb gólt szerezve.

Készítette: Varga Balázs (UEFA “A”)