MÉRKŐZÉS ELEMZÉS CAGLIARI 5-2 FIORENTINA

Hirdetések (x)

A mérkőzés játékosa: Radja Nainggolan = 1 gól + 3 gólpassz‼️

A Cagliari szenzációs futballal rukkolt elő az első percektől kezdve és a félidőben 3-0-ra, a 65. percben pedig már 5-0-ra vezetett a Fiorentina ellen. A találkozó végén a vendégek tudtak szépíteni két alkalommal is, de a szardíniai csapat így is könnyedén győzött.
Rolando Maran 1-4-3-1-2-es rendszerében Radja Nainggolant a támadók mögötti “trequartista” szerepkörben játszatja, ahogyan néhány szezonnal ezelőtt Luciano Spalletti is tette a Romanál, csak ott 1-4-2-3-1-ben. Maran így könnyen teremt létszámfölényt a középpálya tengelyében labdabirtokláskor (1. gól a mérkőzésen), valamint Nainggolan nagyon jól indul be mélységből a védők közötti szabad területekre, amivel komoly gondot okoz az ellenfeleknek (3. gól a mérkőzésen, a 3. ábrán bemutatom ezt a taktikai elemet). Emellett Nainggolan nem véletlen adott három gólpasszt szenzációs átlövésgólja mellett, hiszen nagyon jól érzi a kulcspasszokat, jól mozgatja a csapatot és kreatív megoldásokra is képes. Véleményem szerint ezért is szerepel meglepően nagyon jól a Cagliari a Serie A-ban, mert Nainggolan komoly minőségi pluszt ad a csapat játékának.
Vincenzo Montella megszokott formációjában, 1-3-5-2-ben küldte ki a Fiorentinát, de ezen a napon nem volt ellenszer a Cagliari ellen. A három belső védőt a két hazai támadó és Nainggolan végig nagy nyomás alá tudta helyezni, át tudta játszani összjátékkal, mélységi beindulásokkal, a középpálya közepén pedig végig létszámfölényben voltak a hazaiak. A Fiorentina nem tudott mit kezdeni a középpályás pressinggel szemben és a Cagliari labdaszerzésekből nagyon jól ment át támadásba Nainggolan és a támadók főszereplésével.
Az általam megrajzolt ábrákon jól láthatóak majd a mérkőzésen alkalmazott taktikai elemek, amivel a Cagliari simán legyőzte a Fiorentinát.

Készítette: Varga Balázs (UEFA A)