15 éves az Edzőnotesz

Hirdetések (x)

Egy kis történelmi visszatekintés a CoachNotes elődje, az Edzőnotesz néven futó, első magyar nyelvű, labdarúgó edzőket támogató magyar fejlesztésű programmal kapcsolatban.

Leírás, a múlt

Az Edzőnotesz című program egy olyan valós felhasználói kívánságra jött lére 2007-ben, melyben egy labdarúgó csapat mindennapi életével kapcsolatos adatokat lehet gyűjteni és rendszerezni egy teljes bajnoki idény során, továbbá megkönnyíti a kiértékelésüket és az elektronikus tárolásukat. Fordulók eredményei, gólok, sárga és piros lapok száma, játszott percek mennyisége fordulónként rögzíthetőek, és a megadott adatok alapján az aktuális bajnokság állása is megtekinthető.
Mindezek mellett a különféle taktikai felállások rögzíthetőek és kinyomtathatóak.
Edzőnotesz 2007

Annak idején még nem működött az MLSZ adatbank, és az edzőket támogató szoftverek sem álltak rendelkezésre ilyen nagy számban és változatosságban, így valamilyen szinten újdonság volt a piacon. Persze a szűk speicális igény és az érdeklődő réteg nem lehetett anyagilag sikeres, de talán hozzá tudott tenni a magyar labdarúgás alulról építkező részéhez.

A programot a tibisoft.hu oldalon keresztül lehetett megrendelni, az akkori igényeknek megfelelően akár CD-s változatban, akár digitális kódként. A demo változat továbbra is letölthető az eredeti honlapon keresztül.

…a közelmúlt:

A történet 2017-ben folytatódott, amikor megkezdtük a folytatás fejlesztését, CoachNotes néven, amelyet végül 2019-ben adtunk ki. A már meglévő elemeket átemelve, sokszorosan bővített funkciók (edzéstervezés, taktikai felállás, edzéslátogatás, nagy felbontású nyomtatási lehetőség, közvetlen képernyőmentési lehetőségek, stb) állnak rendelezésre az edző kollégák számára.

…és a jelen:

A rohanó világban egyre inkább nagyobb igény mutatkozik a gyors és hatékony megoldásokra, ezért a lényegre koncentráló funkciókat emeltük ki és építettük bele a CoachNotes Lite mobil applikációjába. A felhasználók legalább fele mobilról látogatja honlapunkat, a nap mindig van idő számítógép elé ülni és edzésgyakorlatokat tervezni. Ezen munkát tudja az applikáció megkönnyíteni, például gyors vázlatok készítésével, vagy akár a beípített animációs gyakorlatok ötletadásával.

Azért nem minden a rohanás, a CoachNotes Lite elérhető PC-s szoftverként is, ami egy az egyben megegyezik a mobilos változattal. Ezen asztali számítógépes változat elérhető itt a honlapon, vagy akár az angol nyelvű itch aloldalon is, ahol azonnali hozzáférést szerezhet a programhoz.A CoachNotes Lite főbb funkciói:

CoachNotes Lite fő funkciói:

  • Edzéstervezés
  • Animálható edzésgyakorlatok
  • Betölthető animációs edzésgyakorlat (bővülő kínálattal)
  • [ÚJ] Edzés főbb adatainak menet közbeni rögzítése (gól, gólpassz, sárga lap, piros lap, jó megmozdulások, cserék)