4v2 ÉS 6v4 ELLENI RONDÓ JÁTÉK 2v1 ELLENI BEFEJEZÉSSEL

Hirdetések (x)

ÚJ EDZÉSGYAKORLAT A MODERN LABDARÚGÁS KÖVETELMÉNYEINEK MEGFELELŐEN 

Edzésgyakorlat céljai:
– Együttes labdabirtoklás, labdaszerzés és a labdavisszaszerzés gyakorlása.
– Állandó pressing, visszatámadás és az ellene való játék.
– Labdaszerzésből gyors átállás labdabirtoklásra.
– Labdabirtoklás gyors, pontos összjátékkal, majd befejezés bármely kiskapura 2v1 ellen.
– Labdavisszaszerzés után a labdabirtoklás folytatása, felépítése.

Szabályok/feladatok:
– A 8×8-as területen indul a játék 4v2 ellen. Ha a két piros játékos labdát szerez, ki kell játszaniuk azt a nagyobb területen (16×16-os) elhelyezkedő játékostársaiknak és átállnak labdát birtokolni 6v4 ellen. Az edző saját elképzelése, szabályai szerint 6-8-10 jó passz után bármely kiskapura gólt lehet szerezni a piros csapatnak kilépve a játékterületről 2v1 ellen.
– A négy szürke játékos labdavesztés esetén azonnali visszatámadással próbálja a labdát visszaszerezni és megakadályozni a piros csapat labdabirtoklását. Ha sikerül visszaszerezniük a labdát, újra 4v2 ellen folytatják a kisebb játékterületen. Ha nem sikerül a labdaszerzés, akkor a kiskapuk előtt elhelyezkedő szürke védő játékosok próbálják a gólszerzést megakadályozni. Ha labdát tudnak szerezni, akkor visszajátsszák azt a játékterületen elhelyezkedő szürke játékostársaiknak, akik újra indítják a labdabirtoklást.

A javasolt játékidő, pihenőidő és a játékterületek méretei, elosztása az ábrán megtalálhatóak.

A játék nagyon jól szolgál a mérkőzésen előforduló játékhelyzetek gyakorlására, az átváltások pillanatainak felismerésére és ennek fejlesztésére. Folyamatos nyomás alatt kell a játékosoknak jó döntéseket hozni és ezt technikailag is jól kivitelezni.

A gyakorlatot már alkalmaztam az edzéseimen és kiválóan működött, bátran ajánlom mindenkinek.
Bárkinek jó ötlete, edzésgyakorlata, elemzése, gondolata van, várom privát üzenetben vagy itt az oldalon. Előre is köszönöm! 

Készítette: Varga Balázs (UEFA “A”)